Spring menu over

Målet med den gode ansøgning er, at give arbejdsgiveren lyst til at møde dig ansigt til ansigt. Sørg derfor for at få skrevet en ansøgning, der skiller dig ud fra mængden og vækker arbejdsgiverens nysgerrighed. Sørg for at tydeliggøre, hvad DU kan bidrage med, som vil gøre en forskel i virksomheden, hvis du fik jobbet – dvs. fokus skal ikke være på, hvad virksomheden kan gøre for dig, men derimod hvad du kan gøre for virksomheden. Når du har sat det sidste punktum, bør du køre en stavekontrol og læse grundig korrektur. Få gerne en anden til at læse din ansøgning med friske øjne.

Der findes ikke en endegyldig opskrift på den gode ansøgning, men flg. overordnede retningslinjer er værd at følge:

  • Din ansøgning bør ikke fylde mere end én A4-side
  • Ansøgningen målrettes det job du søger
  • Ord og talemåder der anvendes inden for din profession benyttes

Opbygning af din ansøgning:
Opbyg din ansøgning med flg. indhold:

  • Indledning & motivation
  • Faglige kompetencer
  • Personlige kompetencer
  • Afslutning

Indledning og motivation
Her er det vigtigt at skrive, hvorfor du søger et nyt job, og hvorfor du søger netop dette specifikke job hos den pågældende arbejdsgiver. Du kan finde inspiration i jobopslaget samt på arbejdsgiverens hjemmeside.


Faglige kompetencer
Når du beskriver dine faglige kompetencer, skal du vise, at du har læst jobopslaget omhyggeligt, og at du har tænkt over samt forstået, hvad der kræves af dig i stillingen.

Tydeliggør de kompetencer, der gør dig velegnet til jobbet, og sørg for at koble dem tæt sammen med de krav, der stilles i opslaget. Skriv fx ”idet jeg har arbejdet med..., har jeg erfaring med at løse...".


Personlige kompetencer
Dine personlige kompetencer har ligeledes stor betydning. Sørg for at fremhæve de af dine personlige kompetencer, der har relation til det pågældende job, og som fremgår af jobopslaget. Skriv fx "jeg trives med at... derfor kan jeg bidrage med...".


Afslutning
Husk at det er samtalen, der er målet med din ansøgning, hvilket du gerne må være tydelig omkring. Du bør derfor afslutningsvis lægge op til, at du gerne vil møde arbejdsgiveren til en personlig samtale.

Her kan du søge på vores ledige stilling

Se alle ledige stillinger

 

Vælg brugerprofil