Spring menu over

Du er nu lige ved at passere den endelige målstreg. Virksomheden har været igennem en omhyggelig udvælgelsesproces og du er den mest relevante blandt kandidaterne. Men hvordan kan du sikre, at du får den rigtige løn?

Det er en del regler, du bør følge for ikke at miste chancen for at få jobbet.

Beslut på forhånd, hvad din løn skal være! Find gode argumenter og vær forberedt. Har du adgang til lønstatistik eller kendskab til lønniveauet i branchen, så kan du godt henvise til denne. Du skal vente indtil det sidste med lønforhandlingerne. Sørg for, at fokus i de første interviews er på dig og hvad du kan bidrage med. Hvis du bliver spurgt i begyndelsen om løn forventninger, bør du undgå at besvare specifikt. Bed snarere om virksomhedens forventninger for netop denne position, så det er dig, der kan afgøre, om du bør være på med i den videre proces eller ej. Lad vær med at melde et lønniveau ud, som kan diskvalificere dig. Vær påpasselig med at melde dine forventninger ud!

Når du får et konkret tilbud, så acceptere ikke, medmindre du er tilfreds. Bed om tid til at tænke over det. Synes du, at det er lavt i forhold til hvad du forventede, så meld det ud, og sig du er nødt til at få at tænke over det. Fællestænketid er 1-2 dage.

Fortæl gerne hvad du har lært i løbet af interviewene; hvad du kan bidrage med og hvilke ansvar stillingen kræver. Du kan også læse, hvordan overarbejde kompenseres, eventuelle bonusser og hvilke fordele virksomheden tilbyder ud over lønnen.

Leder du efter et nyt job, er det almindeligt at sammenligne den løn, du har i dit nuværende job, og ikke acceptere lavere løn end det. Mange falder for fristelsen til at sige de får en højere løn, når de bliver spurgt. Du må ikke falde i den fælde. Det er relativt nemt at regne ud, hvad du tjener, så du skal ikke ødelægge dig selv ved at blive fanget i en løgn.
OBS. Indenfor den offentlige sektor, og nogle erhverv i det private er lønnen bundet til regulering og stillingsniveau, og her har man ikke den samme plads til overenskomstforhandlinger som andre steder. Fordelen ved disse job er, at du på forhånd ved, hvilket niveau stillingen aflønnes på.

Hvis arbejdsgiveren ikke kan imødekomme dine lønkrav, og du stadig absolut vil have jobbet, så du nødt til at finde omveje. Diskuter muligheden for andre former for kompensation. Dette kan være ekstra uges ferie, pensionsordninger, støtte til uddannelse m.m.


Held og lykke!

 

Her kan du søge på vores ledige stilling

Se alle ledige stillinger

Vælg brugerprofil