Spring menu over

Sociale medier kan give dig en kæmpe fordel i jagten på det nye job, men de kan lige så vel være det, der gør, at du bliver frasorteret. Er du bevidst om dette, og formår du at bruge de sociale medier korrekt, skaber du de optimale betingelser for dig selv i jagten på dit næste job.

Facebook, Instagram, Snapchat...
Som udgangspunkt vil de fleste anbefale, at du har et præsentabelt profilbillede af dig selv, men at du ellers har en lukket profil på div. sociale medier, idet du på denne måde ikke afskrækker nuværende eller fremtidige arbejdsgivere. Så undgår du eventuelle misforståelser eller mistolkninger af dine posts, humor eller holdninger i forhold til din kommende arbejdsgiver. Vælger du at fx have din Facebook profil åben så sørg for at den fremstiller dig positivt og efterlader et godt indtryk hos arbejdsgiveren.

Betragt de sociale medier som et værktøj og en mulighed for at synliggøre de egenskaber og resultater, du ønsker at vise for omverdenen og tag et bevidst valg om din ageren på de sociale medier. Du kan forvente at nuværende og kommende arbejdsgivere vil læse med, hvis din profil er åben!

LinkedIn
LinkedIn er blevet et stærkt værktøj for jobsøgende såvel som for virksomheder. LinkedIn giver virksomheder en hidtil uset adgang til et væld af fagfolk, og gør det muligt for dem at finde, undersøge og kontakte potentielle nye medarbejdere indenfor få minutter.

Det er derfor vigtigt, at du udfylder din profil med al relevant information. Sørg for at din profil er så konkret som muligt inden for dit felt, så du ikke har alt for mange kasketter på. Det gør profilen skarpere og fremhæver dine spidskompetencer og faglig kunnen. Derudover kan du med fordel forbedre din LinkedIn-profil ved at inkludere ”Anbefalinger” og ”Godkendelser”:

- ”Anbefalinger” fungerer som offline-varianten. Her kan tidligere eller nuværende kolleger skrive positive anmeldelser om dit arbejde og dine kvalifikationer. ”Anbefalingerne” giver din profil en betydelig grad af personlighed og viser, at dine evner værdsættes af andre

- ”Godkendelser” fungerer på samme måde som ”Anbefalinger”, men gør det muligt for dine fagfæller straks at godkende dine kvalifikationer. Personer i dit netværk kan se de kvalifikationer, du har angivet, og ”godkende” dem med et klik, hvorved de i endnu højere grad synliggør dine egenskaber og kompetencer

Udviklingen af din digitale tilstedeværelse handler ikke kun om at bevare dine sociale netværk. Det betaler sig at være aktiv, når det drejer sig om at skabe og dele indhold i relation til dit felt. Sammen med traditionel jobsøgning vil aktivitet på de sociale medier give arbejdsgiveren mulighed for at få et hurtigt overordnet indtryk af dig. Følg virksomheder du ønsker at arbejde for. Vær aktiv og vis engagement, således at du bliver synlig.

 

Her kan du søge på vores ledige stilling

Se alle ledige stillinger

Vælg brugerprofil